7.2.2011

Talent-show Vierumäki

Kuva: Kalle Rantala

Aika mielenkiintoinen viikonloppu on takana. Ohjelmassahan oli liiton uuden Talentti-ryhmän testileiri. Olin jo lunastanut paikkani ryhmässä viime kauden tulosten perusteella, joten viikonloppu oli minulle ja muutamalle muulle jo aikaisemmin näyttönsä antaneelle hieman erilainen. Eipä siinä, testit tehtiin sata lasissa ja tavoitteena oli näyttää olevansa testien perusteella suoran valinnan arvoinen.

En juurikaan passaillut harjoittelun suhteen leirille lähtiessä. Lisäksi testejä alustava viikko oli koulun puolesta kevään tiukin, mikä aiheutti lisärasitusta jo ennen testejä. Maastotestin jälkeisenä yönä olikin ohjelmistossa Tainin ja Harjun haastattelun sijaan Valvontakomission kyselytunti klo 2.30 alkaen, jossa käsiteltävinä aiheina olivat urheilijan yöhikoilu sekä rasituksen näkyminen yösykkeessä. Onneksi stressi laukesi viimeistään eilen tenttipaperin jätettyäni.

Noottia tuli keskivartalon syvistä lihaksista. Riipunnasta jalkojen nostaminen tankoon tuotti osalle aikuistalenteista vaikeuksia ja kuuluin itse tuohon joukkoon. Jälkeenpäin analysoin tilanteen niin, että hiihtäjätaustaisilla kokelailla tämä testi sujui huomattavasti paremmin kuin enemmän juosten harjoittelevilla. Tulos oli kaikesta huolimatta luokaton ja syvistä lihaksista tuli itselleni ensimmäinen kehityskohde.

Juoksutestit olivat sitten ne minulle sopivat testiosiot. Molempiin suhtauduin etukäteen aika kriittisesti, mutta kummastakin muodostui mukavahko otatus ennen kaikkea itseään vastaan. Aika sinkeille tuli itsensä ajettua tuossa kolmen kierroksen maastorallissa, joka otti kaikkinensa 54,38 eikä reissusta helpompaa tehnyt koko ajan heikompaan kuntoon kulunut rata. Viimeisella kierroksella tulikin kamppailtua kramppeja vastaan, jotka pystyin onneksi välttämään. Aika brutaaliksi tuo ero Pasi "tikis on" Ikoseen lopulta muodostui. sisäradalle ei ollutkaan sitten enää ihan tuoretta miestä asettaa viivalle maastorääkin jälkeen.
Kuva: Kalle Rantala

Talenttitoiminta on nyt potkaistu käyntiin ja odotan innolla jatkoa. Ensipuraisun perusteella tästä tulee hyvä systeemi!

3 kommenttia:

  1. No sehän oli kaikilla tiedossa, että olet löysä ja vetelä. t. Eepo

    VastaaPoista
  2. Jep, täytyy nyt sulta vielä julkisesti pyytää anteeks niitä lukuisia kertoja, kun olet joutunut kuuntelemaan mun uikutusta ja valitusta, edellinen kertahan taitaa olla tuo sotilaspartion yöosuus;-)

    VastaaPoista
  3. Joo, voi sitä ruikutuksen määrää kun laitoin vähän hanaa tiepätkillä. Jos jalat nousis tankoon paremmin, ni et ruikuttais ehkä ihan niin paljon.

    VastaaPoista