12.8.2011

11 päivää ja 9 kisaa


Aika kovan paketin sai aikaan, kun suuntasi katsastuksista suoraan Sveitsin Rastiviikolle. Tällä viikolla en ole nenääni lenkkipoluilla juurikaan esitellyt ja ihan syystä. Vieläkään ei olo tunnu kovinkaan palautuneelta, vaikka eletään perjantaita ja edellisen kerran juoksin kisaa lauantaina. No, jaksan uskoa, että tällä paketilla sai ainakin voimaa, sitkeyttä ja osoituksen itselleni riittävästä turnauskestävyydestä loppukautta ajatellen.

Reissun virallinen osuus eli MM-katsastukset olivat tervanjuontia. Alustavina päivinä luulin jo hetken, että maaston ja kartan välinen yhteys olisi avautunut minulle myös Ranskan maaperällä. Olin niin väärässä. Keskarilla ykköselle tuli reilu kolmen minuutin virhe ja JoLe ajoi kiinni. Erinäisten vaiheiden jälkeen puolisen kymmentä rastiväliä suoritettuani liityin Hampin letkaan, jossa kurvasin myös vahvan etupeesin saattelemana pois. Ehkä opin Jarkon suorituksesta jotain, toivottavasti.

Norttonki sujui oikeastaan hyvin siihen asti, kunnes tajusin, että tämähän menee hyvin. Tämän jälkeen ei mistään tullut enää mitään. JoLe, joka lähti muuten 12min perään, toi minut lopulta perhosilta pois. Ei ollut kovinkaan hyvä maku suussa tämänkään reissun jälkeen. Yritin kyllä, mutta epäonnistuin.

Swiss O Weekille lähdin suurempia valmistautumatta ja ilman tavoitteita katsastusten rasitus kropassa. Tiesin, että viikosta tulee raaka, kun prologia ja viimeisen päivän keskaria lukuunottamatta ohjelmassa vuorottelivat normaali- ja pitkämatka. Ei pyritty kuuhun asti eikä sinne sitten päästykään. Meno oli väsynyttä koko viikon ja tein isoja virheitä, kun en vaan jaksanut suunnistaa. Oravapolkulainenkin tarkistaa hissilinjan alittaessaan, minkä pylvään alta menee, itse en jaksanut vaivautua. Tämäkin näkyi n. 2 minuutin ylimääräisenä ajanhukkana. Sain kuitenkin pidettyä päävastustajani eli Peltolan Juhan takana lopullisissa tuloksissa, vaikka Jones Kahelinin perässä en meinannut pysyä kartta rullallakaan.
Tämän kevyemmän viikon jälkeen käännän katseet kohti syksyä päätavoitteinani SM-pitkämatka sekä Suomen mestaruuden puolustaminen viestissä. Jälkimmäinen vaatii myös hyviä juoksuja etukäteen, jotta vakuutan olevani ykkösjoukkueen paikan arvoinen. Kilpailu kolmesta jaossa olevasta paikasta on kovaa. Valmistautuminen näihin syksyn kekkereihin alkaa ensi viikolla Talenttileirillä Vuokatissa ja seuraavan kerran kisataan numerolappu rinnassa Huippuliigan finaalissa.

PS. SOW kannattaa ehdottomasti käydä joskus kokemassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti